Mindful eating (gruppe)

Mat påvirker dine følelser

Siden 2018 har jeg vært instruktør og holdt mindful eating kurs for grupper. Jeg ble med i ROS (Råd om Spiseforstyrrelser) sitt 2 årige forskningsprosjekt som ble avsluttet høsten 2019. Forskningsresultat ble tilgjengelig januar 2022. Resultater viser at kursene har hatt stor effekt for deltagerne.  

https://psykologtidsskriftet.no/vitenskapelig-artikkel-originalartikkel/2022/01/bli-venn-med-maten-evaluering-av-et-lavterskel

Jeg tilbyr fortsatt det samme kurset for grupper. Et 8-ukers kurs med praktiske øvelser og refleksjoner, som vil hjelpe deg å gjenopprette et sunt og gledesfylt forhold til mat. Øvelser og samtaler som hjelper deg å forstå egen kropp og følelser og hva disse prøver å kommunisere.

Gjenoppdag metthetsignalene i kroppen, lær deg å kjenne forskjellen på sult og indre uro, erfar hva som skjer når du kobler på hele sanseapparatet når du spiser, erfar hvordan ulike smaksopplevelser påvirker følelsene dine forskjellig, og sist men ikke minst – opplev hva små stunder med stillhet og ro kan bidra med i livet ditt. Mot slutten av kurset er det lagt inn en stille dag på et tilrettelagt sted i naturskjønne omgivelser, en viktig del av kurset og for videre praksis for deltagerne.